Látnivalók a Velencei Karneválon túl

Látnivalók a Velencei Karneválon túl: Milyen helyeket ne hagyj ki?

Éppen a szigetre készülsz és úgy érzed, hogy talán jól jönne néhány ötlet, mit nézz meg és mit csinálj Velencében? Ne aggódj, segítünk, hogy megtudd, mit ne hagyj ki semmiképpen sem! Ott van rögtön a fenséges Szent Márk tér a bazilikával, a Dózse-palota, a Rialto-híd és a Rialto-piac, a Sóhajok hídja, a Canal Grande és az Akadémia Galéria, hogy csak néhányat említsünk. Ezért sem érdemes lemaradni ezekről a velencei látnivalókról. Tulajdonképpen még hosszan folytathatnánk ezt a listát, de valószínűleg nem lenne nagy segítség. Próbáljunk inkább némi rendet teremteni és egy kicsit összefoglalni, hogy megkönnyítsük a látogatást!

Velencei múzeumok: fedezd fel a történelmet!

Mindenki tudja, hogy Velence milyen gazdag történelemmel és művészettel bír. Miért ne fedeznéd fel mindezt teljes egészében és látogatnál el az itt található számos múzeum egyikébe? Ott van például a Szent Márk negyedben található Correr Múzeum, ami gyönyörűen szemlélteti a sziget művészetét, civilizációját és történelmét. A Correr a Velencei Polgári Múzeumok része, amihez más múzeumok is tartoznak, mint például a Muránói Üvegmúzeum, a Buránói Csipkemúzeum, a Természettudományi Múzeum és a Modern Művészetek Nemzetközi Galériája.

Scala Contarini del Bovolo

Velence egyik kevésbé ismert, de feltétlenül meglátogatandó turisztikai látványossága, a Scala Contarini del Bovolo is a lista élén áll. Az évszázadok során, az épületnek több „tulajdonosa” is volt, de csak a Contarini család érkezésével gazdagodott egy nemes lépcsőházzal. A név részben a családról, részben pedig a „bovolo” szóból ered, ami velencei nyelven csigát jelent. A palota elhelyezkedése a Rialto és a Szent Márk között stratégiai fontosságú volt. A gótikus stílusú művészet eme ékkövének meglátogatása igazán megéri, úgyhogy vedd fel a kedvenc tornacipődet és rajta!

Velencei Kaszinó

A velencei történelmi Kaszinó a csodálatos Calergi palotában található, ami a reneszánsz stílusú kastély tökéletes példája és az egyik legelegánsabb Canal Grande-ra néző épület. A palota egykor a dózsék rezidenciája és Richard Wagner utolsó lakhelye volt. A legtöbb látogatót a rendkívüli külső varázsolja el. A gazdagabb élmény érdekében azt javasoljuk, hogy lépj be az épületbe is! Ha akarsz, játszhatsz a játékokkal és vacsorázhatsz a zeneszerzőnek szentelt exkluzív étteremben.

Az egyik legszebb olaszországi város Velence, egyszerűen túl csodálatos ahhoz, hogy kihagyd az olaszországi útitervedből. Az egyik legjobb időpont a látogatásra a híres Velencei Karnevál idejére esik. A számtalanszor „a világ legromantikusabb városának” nevezett Velence valószínűleg a világ egyik legkedveltebb úti célja is. Sok város próbálta már utánozni és másolni, de az eredeti változatot még senki sem tudta megközelíteni.

A karnevál idején Velence szabadjára engedi ősi báját és a nap minden pillanatában magával ragadja a látogatók figyelmét. Ha úgy döntesz, hogy a Velencei Karnevál idején látogatsz el ide, barangold be a híres lagúnát és a fenséges műemlékeket, miközben megörökíted a maszkok lassú mozgását és kifinomult megjelenését!