A CSOK közérthető nyelven

A lakásvásárlás, de még csak a felújítás is, rendkívül komoly kiadásnak számít. A CSOK azonban valós segítséget jelenthet a fiatal pároknak, családoknak. Eleinte a CSOK rengeteg papírmunkával, sok-sok dokumentáció beadásával járt, mára viszont szinte elegendő néhány nyilatkozatot letenni, ha pedig szükségesnek tartanak még valamit, akkor az állami szervek néznek utána.

A legfrissebb figyelemreméltó változatás az, hogy mostantól már a kétgyermekesek is igényelhetik új építésű ingatlanvásárlása vagy építkezés esetén a 10 millió forintos támogatott hitelt, továbbá, akik 3 gyermeket nevelnek, azoknak a hitelösszeget megemelték.

A CSOK igénylésének feltételei tehát folyamatosan enyhülnek és az igénylési procedúra is egyre egyszerűbben lebonyolítható.

A jelzalog.com weboldalon részletes leírás olvasható a jelenleg is már érvényben lévő, illetve a közelmúltban esedékessé váló könnyítésekről, például a külföldön dolgozó magyarok igénylési szabályaival kapcsolatban is. A CSOK itt közérthető nyelven van elmagyarázva, elkerülve a bonyolult jogszabályi megfogalmazásokat.