Split klímák

A klíma fűtés kulcsfontosságú manapság

Ahogy szinte minden terméktípus esetében, a most tárgyalttal kapcsolatban is megállapítható, hogy néhány főbb típus azonosítható. A légtechnikai termékek vonatkozásában a legfontosabb szempont, hogy van két csoport, a klíma fűtés és hűtés.

Aki kicsit is követi az ilyen típusú termékek evolúcióját, az tudni fogja, hogy ezek a termékek a hűtés funkciójával indultak, ezek voltak az első prototípusok. Igazán hiánypótló fejlesztés volt ez a piacon, hiszen előtte csupán az egyszerűbb ventilátorok léteztek, amelyek nem igazán hűtötték a levegőt, csupán keverték.

Természetesen továbbra is léteznek ezek a termékek, hiszen nem mindenkinek van szüksége komoly kapacitású klíma berendezésre, de jelentős része a célközönségnek értékeli, hogy már van ez a továbbfejlesztett verzió.

Egy idő után pedig, részben a piaci igényeket kielégítendő, részben a fejlesztők általi javaslatok megvalósulása alapján, megjelentek a klíma fűtés különböző típusai. Ezen utóbbi termékek mind a mai napig tárgyát képezik a fejlesztési munkálatoknak.