oszlopos babérmeggy

Az oszlopos babérmeggy a nyár őrzője

Szeretne a téli hónapokban is megőrizni a kertjében némi színfoltot a nyárból? Az örökzöld levelű oszlopos babérmeggy a legnagyobb fagyban is a gondtalan, napsütéses hónapokra emlékeztet.

A Gardencentrum webáruházban 60 centiméteres, többágas tövekben kínálják ezt a mediterrán hangulatot teremtő, sövényként is ültethető növényt, ami 3 év alatt éri el 2-3 méteres maximális magasságát. Az oszlopos babérmeggy napos helyen fejlődik a leggyorsabban és főként fiatal korban rendszeres locsolást igényel, de vigyáznunk kell arra, hogy ne adjunk neki egyszerre túl sok vizet.

Tápanyagigényét ültetés után és a tavaszi időszakban szerves trágyával elégíthetjük ki leginkább, ha pedig azt szeretnénk, hogy minél hamarabb megnőjön, „bíztassuk” nitrogéntúlsúlyos műtrágyával.

Az oszlopos babérmeggy több növénnyel is remekül társítható, csodás összhatást kelt például a hortenzia gyönyörű virágaival és dús leveleivel, a bájos, liláskék levendulával vagy az említett online boltban, gazdag választékban kapható díszfüvekkel is.