öntözéstechnika Kistelek

Csökkenti a vízszámlát az öntözéstechnika Kisteleken

Sok kerttulajdonos ringatja magát abban a tévhitben, hogy az apáink által is használt tömlők gazdaságosabb megoldást nyújtanak a gyep vízellátására, mint az automata rendszerek. Ezzel szemben, a modern öntözéstechnika Kistelek lakosainak is hatékony módszert biztosít a víz költségeinek csökkentésére, az egyenetlen locsolás elkerülésére és a gyep egészséges állapotának megőrzésére. Ezek mellett egy hatékony locsolórendszer telepítése növeli az ingatlan értékét és időt spórolhat vele.

Az automatizált öntözéstechnika Kistelek településén több problémát is képes megoldani. Ezek közül ki kell emelni azt az előnyét, hogy a telepítése által csökken az elhasznált víz mennyisége. Ha szakember telepíti az automata öntözőrendszert, az biztosítja, hogy a vizet a fúvókák hatékonyan elosztják. Csak azok a területek kerülnek locsolás alá, ahol ez szükséges. Az öntözéstechnika Kistelek területén a gyepet ideális időben juttatja nedvességhez a locsolási idő beállításával. A fentiek mindegyike jelentős megtakarítást eredményez a vízszámlákban az évek során.

Amikor a munkatársaink automata locsolótechnikát telepítenek, sok időt töltenek a helyszín megtervezésével, hogy az egyes fúvókák sugara a megfelelő irányba oszlassa a vizet és ezt egyenletesen végezze el, megakadályozva a túlzott vagy elégtelen vízellátást. Az ilyen öntöző rendszer kidolgozásakor figyelembe vesszük az esetleges lejtőket, valamint egyéb tényezőket, amelyek a víz áramlásához és a talajban történő nem megfelelő felszívódásához vezethetnek. Bár a locsolás tömlővel is megvalósítható, az időigényes és nem olyan megbízható, mint egy beprogramozott automata öntöző rendszer.

Az emberi betegségekhez hasonlóan, a megelőzés sokkal olcsóbb, mint a kezelés. Ha helyesen öntözzük a pázsitot és megfelelően gondozzuk, jóval kevésbé valószínű, hogy sok pénzt kell majd költenünk annak cseréjére vagy az egészséges állapothoz való visszatérésére. Ha tömlőt használunk a gyep locsolására egy automata öntöző rendszer helyett, fennáll a fent leírt egyenetlen vízellátás veszélye, ami a talaj kiszáradását is okozhatja.