szabadalomtisztasági kutatás

Mire világít rá a szabadalomtisztasági kutatás?

Oltalmi jogot csak olyan találmányokra adnak, amelyek újak, hasznosak és nem nyilvánvalóak. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának feladata minden bejelentést összehasonlítani másokkal, hogy megállapítsa, a leírt találmány új és nem nyilvánvaló. A szabadalomtisztasági kutatás elvégzése a feltaláló vagy az általa megbízott ügyvivő feladata, a bejelentés benyújtása előtt.

Ezt a technika állása alapján végzik el, ahol megvizsgálják a találmányt megelőző hasonló eszközöket és módszereket. A technika állása magába foglalja a szabadalmi bejelentés megtételének napja előtti összes nyilvános közzétételt, beleértve a hazai és más országok szabadalmait és bejelentéseit, weboldalakat, hirdetéseket, valamint bármilyen fizikailag létrehozott tárgyat vagy korábban nyújtott szolgáltatást.

Következésképpen, mielőtt kérnénk a találmányára vonatkozó szabadalomtisztasági kutatás elvégzését, végigvezetjük Önt a követelményeken és együttműködve határozzuk meg az új ötlet azon konkrét jellemzőit, amelyek után kutatni kell.