Szendvicspanelek

Szendvicspanelek – Vásárlási segédlet egy tapasztalt gyártótól

Ha egy család csendes településre költözik a zajos városból, rengeteg tervet dédelget, különböző konstrukciók megalkotását tervezi, hiszen most már van hová építeni. Igen ám, de a tapasztalatlan embernek jól jön egy kis segítség az alapanyagok beszerzése során, annak érdekében, hogy a megfelelő dolgokat vegye meg, mint például a szendvicspanelt.

A Pascal szerint ezek a panelek tökéletesen megfelelőek hobbi projektekhez is. A szendvicspanel felhasználásának csupán a képzelet szabhat határt. Felhasználásával nagyon sokféle építmény alkotható meg, ugyanis ideális választás oldalfalak és tetők szigetelésére, épületek homlokzatának izolációjához, vizuális kialakításra, térelválasztó elemként, válaszfalként, mennyezetként, valamint egyéb belső építészeti megoldásokhoz.

Használják ipari és kereskedelmi épületek kivitelezéséhez is, raktárak, csarnokok, hűtőházak, különböző élelmiszer-ipari egységek hőszigetelésére. Építhető szendvicspanel felhasználásával mobilgarázs, kerítés, melléképület egyaránt. Nem véletlenül ennyire széles ennek az építkezési anyagnak a felhasználása, hiszen kiváló szerkezeti tulajdonságokkal rendelkezik.

Nagyon könnyű a használata, még a teljesen kezdő háztulajdonosok is szép eredményt érhetnek el ezzel az anyaggal. Természetesen csak abban az esetben, ha minőségi terméket vásárolnak, ezért jól kell kiválasztani a beszerzési forrást. Nagyszerű döntés lehet a Pascal trapézlemez, mert ez a gyártó kizárólag magas színvonalú termékeket kínál a vásárlóknak, remek feltételekkel.

A szendvicspanel felhasználásának előnyei

Az első nagyon fontos szempont az, hogy a csekély önsúlyának köszönhetően, bármilyen, már meglévő szerkezeti elemhez egyszerűen és gyorsan rögzíthető. Annak a teherbírási határát a szendvicspanel súlya meg sem közelíti.

Ennek ellenére erős, stabil és megbízható szerkezetű. Strapabíró összetevőit a szendvicspanel gyártásakor egy innovatív ragasztási eljárással teszik még ellenállóbbá a terhelésekkel szemben. Tartós és időtálló jellegét a szendvicspanel onnan kapta, hogy a gyártók teljes mértékben korrózióálló anyagokból állítják elő.

A szendvicspanel gyártók előre és a kívánt méretre vágott paneleket kínálnak, így a felszerelésekor minimális hulladék keletkezik, nem beszélve arról, hogy gyorsan és kényelmesen beépíthetőek a panelek. Többféle magvastagságú szendvicspanel létezik, így már senkinek nem lesz nehéz kiválasztania a megfelelőt a hő- vagy zajszigeteléshez.

Szendvicspanelből változatos formájú és színű külső és belső burkolatot lehet létrehozni, így ez az egyik legjobb és legesztétikusabb hőszigetelő megoldás. A legmodernebb technológiával készülnek ezek a panelek, ezért igazán korszerűek. Típusonként bevizsgált tűzvédelmi besorolással is rendelkeznek, a legnagyobb biztonság szem előtt tartásával.

A kőzetgyapotos mag választása két szempontból is jó, nemcsak remek hőszigetelő tulajdonsága van, de ehhez nagyszerű hangszigetelő jelleg is társul. Energiahatékonynak is nevezhető a szendvicspanel. A Pascal gyártótól kiegészítő elemeket is vásárolhatunk a szendvicspanelhez, rögzítő elemeket, tömítő profilokat, stb…