Kiváló felnik

BMW felni sportos változatban

Új vagy használt autó vásárlását követően, szinte ez az első alkatrész, amit le szoktunk cserélni egy másik, mutatósabb darabra, hacsak nem vagyunk megelégedve a már felszerelt változattal. A választékban található BMW felni modellek közül, szinte bármilyen változat beszerezhető. Így egyaránt megtalálhatóak a sportosabb és az elegánsabb változatok is, illetve ezeknek az ötvözete.

Mivel a könnyűfém BMW felni megjelenése könnyen elvarázsolja az autótulajdonosokat, ezért gyakran megfeledkeznek arról, hogy a paramétereket fontosabb szem előtt tartani. Az ésszerű választás kimondottan kedvező hatással van a kezelhetőségre és a fogyasztásra. Nem feltétlenül kell motorproblémára gondolni, vagy az üzemanyag minőségét átkozni, hogyha túl széles BMW felni van az autón. Ez ugyanis alaposan visszafogja a teljesítményt. Érezhetően nem fog úgy harapni, mint az ideális szélességgel és átmérővel rendelkező BMW felnivel. Ennek tudatában sokakban felmerülhet a kérdés, hogy melyik a legjobb választás?

Nézzen ki jól, de a teljesítményt se rontsa le. Sajnos ebben az esetben sem mindig igaz, hogy a felni minél nagyobb annál jobb. Jól mutat az biztos, bár nem mindenki szereti a szekérkerék méretű változatokat. Egy optimális paraméterekkel rendelkező felni is lehet stílusos. Nem beszélve arról, hogy sokan az acélra szavaznak, mivel az kevésbé sérülékeny. Viszont, ha elreped, akkor a javíttatása valamivel költségesebb, mint az alumínium felni esetében.

A méretből fakadó kérdések mellett, az anyag fajtája is gyakran fejtörést szokott okozni. A szakértők szerint, az acélból készült változatok télen jobb tapadást biztosítanak és jobban ellenállnak a sós hólének, ami sok esetben kárt tehet az alumínium szerkezetében. Talán az lenne az ideális megoldás, mint az abroncsok esetében? A téli időszak beálltával cseréljük le a könnyűfémeket acélra? Ezt mindenki maga döntheti el, mivel ezzel kapcsolatban nem létezik szabály. Aki biztosra szeretne menni a felni kérdéssel kapcsolatban, az kérdezzen meg egy szakértőt a témáról!