lumbágó kezelés

Lumbágó kezelése torna gyakorlatokkal: itt egy részletes tájékoztató

A lumbágó tulajdonképpen nem önálló betegség, hanem valamilyen behatásra hirtelen fellépő intenzív fájdalom a gerinc egy adott szakaszán, ami gyakran jár átmeneti gyulladással is. Rendkívül kellemetlen, korlátozza a mozgást, ezért a kezelése nem tűrhet halasztást. Részletes tájékoztató található a lumbágó kezeléséről a Gyógytornászom rendelő weboldalán.

A gyógytorna nagyon jó kezelési módja a lumbágónak, sok esetben semmi mással nem helyettesíthető. Hatékony konzervatív terápiás eljárás a fájdalmas panaszok megszüntetésére. Léteznek aktív gyakorlatok, aminek során a páciens végzi a terapeuta által diktált feladatokat. Ez lehet erősítés, nyújtás, egyensúlyfejlesztés, koordináció képzése, illetve a tartásjavító gyakorlatok.

A második verziót a passzív gyakorlatok képviselik, amikor a gyógytornász különböző fogásokat alkalmaz, a páciens pedig inaktív. A passzív gyakorlatok közé tartozik az izomlazítás, a nyújtás és az átmozgatás. Van még egy változata a lumbágó kezelésére kidolgozott módszernek, ez pedig az, amikor a gyógytorna aktívan zajlik. Ennek során a gyógytornász és a páciens együtt dolgozik. A kezelt személynek kis mozdulatokat kell végeznie, például az izmokat feszíteni vagy levegőt venni és kifújni. Eszközökkel és azok nélkül is kezelésbe veheti a gyógytorna a mozgásszervi fájdalmak kiváltó okát. Ha eszközökkel dolgoznak, akkor általában előkerül a trigger labda, az SMR henger, a fitball és még sorolhatnánk.

Egy szakképzett gyógytornász életmódbeli változtatásokat is javasol, a gyógytorna mellett, a lumbágó kezelésére. Így a páciens tudni fogja, hogyan csökkentse magának a fájdalmat, ha a derékfájás újra megjelenne. Ugyancsak ezek a tanácsok segítik hozzá ahhoz, hogy meg tudja előzni egy újabb panasz kialakulását. A Gyógytornászom rendelő nagyon jó választás mindenféle mozgásszervi probléma kezelésére. Az itt dolgozó empatikus szakemberek tökéletes kezelést nyújtanak a betegeknek, aminek köszönhetően, azok fájdalmai rövid időn belül, 10-15 alkalom után megszűnnek.