Szemfenéki vénás elzáródás

Szemfenéki vénás elzáródás kezelése Budapesten: hova érdemes bejelentkezni?

Amikor a szemben elzáródik a retinális vénák egyike, az ödémát és a retina különböző területein vérzést okoz, később érburjánzásokat okozhat és súlyos szövődményekhez vezet. A szemfenéki vénás elzáródás kezelése nem halogatható, mert még rosszabb lesz. Budapesten sokan fordultak már a Budai Szemészeti Központhoz (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.). Ennek a szemproblémának több kockázati tényezője is van.

Lehet a kor, a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, a cukorbetegség, de okozhatja az orális fogamzásgátló tabletta, a dohányzás, az emelkedett introkuláris nyomás stb. A diagnózis felállítható pupillatágításos szemfenék vizsgálattal, de kideríthető olyan korszerű képalkotó eljárásokkal is, mint az optikai koherencia tomográfia OCT, a fluoreszcein angiográfia-FLAG. A diagnosztizált szemfenéki vénás elzáródás esetén a kezelés egyik fő célja a makula ödéma megszüntetése, ami elérhető az anti-VEGF terápia által.

Vannak szteroid és úgynevezett grid szemfenéki lézerkezelések is a probléma enyhítésére. A kezelés hatására a látóélesség javulása attól függ, hogy melyik vénaág érintett. Kevesebb az esély arra, hogy a látás visszatérjen, ha a centrális érág záródik el. A Budai Szemészeti Központ ideális hely ahhoz, hogy a diagnosztizálás és a kezelés megtörténjen, mert itt tapasztalt szakemberek dolgoznak és a felszerelés is rendkívül modern. A központ megtalálható Debrecenben is, tehát nem szükséges az ország minden pontjáról a fővárosba utazniuk a pácienseknek a terápia elvégzésének érdekében.

Azért is érdemes minél előbb elvégezni a kezelést, mert a betegség lehetséges szövődményei közé sorolandó a kóros érburjánzás a szem különböző szöveteiben, az üvegtesti vérzés, valamint a retinaszakadás. A budaiszemeszet.hu weboldalon egyszerűen és gyorsan tudunk időpontot foglalni konzultációra, nem kell heteket vagy hónapokat várni. Nem is lehet, hiszen minden betegség a korai stádiumában könnyebben kezelhető, mint később. Ha tüneteket észlel, keresse a Budai Szemészeti Központot!